Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook  Topmomenten Blog

Als telt niet…

Ik betrap me ‘r zelf op. Ik hoor het zakelijk en privé ook met regelmaat in mijn omgeving uit diverse monden. Waar ik het over heb? Over het gebruik van het woord ‘als’. Niet vreemd zegt u wellicht, ‘als’ heeft immers vele betekenissen en behoort gewoon tot ons dagelijks woordgebruik.

Eens, maar ik doel nu specifiek op het gebruik van ‘als’ wanneer we het hebben over bijvoorbeeld waarom een prestatie niet is gelukt of een uitdaging niet is aangegaan.

Als mijn baas beter had gezien waartoe ik in staat ben, dan was ik nu het afdelingshoofd geweest… Als ik het op het werk minder druk zou hebben, dan had ik die marathon zeker gelopen… Als mijn klant nog budget had, was hij zeker op mijn aanbod ingegaan… Als mijn medewerkers wat vaker een uurtje langer doorwerken, dan hadden we de doelstelling zeker
gehaald…
Als…

Herkent u deze ‘als’? Bij uzelf, bij u op de werkvloer of in uw privé-omgeving? Op zich helemaal niets mis mee. Maar bent u iemand die gaat voor resultaat, dan weet u ook: als telt niet…

Topsporters hebben na een tegenvallend resultaat ook met regelmaat hun mond vol van ‘als’. Als de bal niet tegen de paal was gegaan. Als ik eerder in de wedstrijd voor de aanval had gekozen. Als de bergetappe eerder in de wedstrijd was opgenomen. Als…

Als telt niet! In de statistieken van de sport worden enkel de échte winnaars vermeld. En dat geldt in feite 1-op-1 voor wat u doet. Op welk terrein en in welke omgeving dan ook. Sport en business (en privé) blijken duidelijke overeenkomsten te hebben. Het gaat bij eindresultaten, eindbalansen om wat daadwerkelijk is gepresteerd.

Ik heet u dan ook van harte welkom op Topmomenten.nl. Een site die u meeneemt in de sportieve en zakelijke wereld van topprestaties. Een wereld waarin succes en falen dicht bij elkaar staan. Een wereld waarin passie en beleving de basis vormen. Een wereld ook waarin visie, focus, doelen stellen en vallen en opstaan voorbeelden van dagelijks woordgebruik zijn.

Klant & Co
Tjerry van Schijndel
Klant + Co, communicatie media en training

Met Topmomenten.nl wil ik u confronteren, inspireren en uitdagen. Om te komen tot de stappen, tot de topprestaties die in uw gedachten wellicht al langere tijd leven. Indien nodig ben ik natuurlijk graag uw trainer, coach, adviseur, sparringpartner. Maar sowieso geldt altijd: als telt niet…
ú moet het doen!

Tjerry van Schijndel

Klant + Co, communicatie media en training

Sportjaar 2015

Alle sportieve topmomenten voor u op een rij
Maar liefst 144 pagina’s interviews, achtergronden, programma’s, feiten en cijfers over de topsportmomenten van 2015. Onderhoudende en verdiepende verhalen, duidelijke overzichten, mooi beeldmateriaal, alles gebundeld in een fraaie boekuitvoering.

Met onder andere in ‘woord en beeld’ Dafne Schippers, Arjen Robben, Toon Gerbrands, Guus Hiddink, Ireen Wüst, Sven Kramer, Stefan Groothuis, Max Verstappen, Lars Boom, Marianne Vos, Richard Krajicek, Khalid Choukoud en Peter Blangé.

Inclusief volop mogelijkheden voor het beleven van eigen sportieve topmomenten in 2015. Een marathon lopen, de Alpe d’Huez beklimmen of gewoon lekker sportief bewegen in de eigen omgeving: Sportjaar 2015 wijst u de weg!

Nu voor € 14,95! (inclusief verzendkosten)

Bestel via mail aan topmomenten@klantenco.nl met vermelding van naam en volledig adres.